Valaha önálló lesz ez a gyerek?

  Az iskolai lét számos kihívás elé állítja a szülőket is: elkészüljenek a házi feladatok, a versek bemásszanak a fejekbe, a kötelezők időre el legyenek olvasva, a táskák minden nap bepakolva, a tornacucc is hol van már megint? Ráadásul mindez töredéke annak, amit főleg az anyukák tartanak észben.

  Meddig és mennyire vegyük magunkra szülőként a hasonló feladatokat?

  Minél kisebb a gyermek, nyilván annál többet kell még neki segíteni, hogy valóban minden a helyére kerüljön. Azonban hosszú távon a cél az, hogy egy nap fiaink és lányaink önálló életet tudjanak élni, saját döntésekkel: felelősségteljes, és remélhetőleg teljes, boldog életet. Ez minden szülő leghőbb vágya, nem igaz?

  A napi forgatagban nem könnyű tudatosítani ezt a nemes célt, kivált, amikor versenyt futunk az idővel, esetleg kimondott vagy kimondatlan elvárásoknak próbálunk megfelelni.

  Ráadásul ki tudja biztosan megállapítani, mikortól képes a gyermek megbirkózni egyedül ezzel a sok feladattal? Ha elfelejti magával vinni a tornazsákot, mikortól viselje annak következményeit? Hány évesen bízzuk rá, hogy egyedül megcsinálja a házi feladatot és nem kell már leellenőriznünk? Vagy épp melyik nap lesz az első, amikor egyedül megy iskolába?

  Minden szülő maga ismeri legjobban a gyermekét, nem lehet sablonokat gyártani, minek mikor jön el az ideje. Ám vajon a szülő is ismeri saját magát, mikor kellene már engedni, de ő még nem meri?

  A szülői lét rengeteg döntéssel jár, sokszor nem is lehetünk teljesen biztosak abban, hogy jól döntünk-e. Lehet, hogy a párunk, a legjobb barátnőnk, a nagyszülők, a tanárok és a játszótéri anyukák mind-mind mást tanácsolnak – hogy lehet kiigazodni a sok ellentmondásban?

  Segíthet, ha vannak hiteles szakértők, akik útmutatást nyújthatnak, ha segítségükkel átgondolhatjuk, mi a helyes irány.

  A Családi Tudástár pont ilyen segítséget jelenthet: egy felület, ahol szakértők osztják meg tudásukat a családi élet számos területéről. A Tudástár használata ingyenes, csupán regisztrációra van szükség, és máris hozzáférhetővé válnak a cikkek, videók. A kínálat pedig hónapról hónapra bővül!

  Itt csatlakozhatsz: https://csaladitudastar.hu/

  Értesülj híreinkről, eseményeinkről!

  Kérd programajánlónkat, hogy elsőként értesülhess aktivitásainkról, játékainkról, eseményeinkről!