A legnagyobb hőségben érdemes szakítani a szigorú szabályokkal és ledobni a cipőket, vagy épp jót pancsolni a szabadban – persze csak biztonságos körülmények között!

Mezítláb a szabadban

A mezítlábas ösvények azon túl, hogy izgalmas kihívást jelentenek cipőhöz szokott lábainknak, alaposa átmasszírozzák talpunkat, felpezsdítik a vérkeringést, segítik az egyensúlyozást, egyszóval rendkívül jó hatással vannak az egészségünkre.

Ha a Balatonnál járunk, érdemes Csopak felé venni utunkat és felkeresni a 230 méter hosszú utat, melyen többféle felületen mehetünk végig. Megtaláljátok a Sport utcától indulva a közösségi strand területéig!

A legismertebb mezítlábas park Tabajdon található, a 21 különböző felület mellett még egy kis patakban is gázolhatunk az egyik szakaszon. A végén a jutalom pedig egy remek játszótér. Bejárat a falu központban Nepomuki Szent János szobra mellett. Tabajd, Petőfi Sándor utca 2.
Ha már erre járunk, érdemes meglátogatni az Alcsútdobozi arborétumot is.

Budapesten Békásmegyer-Ófaluban is található egy ösvény, 23 féle járófelületkialakításával. A III. kerületben az Árok utcában lelhettek rá, egy kis játszótér szomszédságában.

Vizes játszóterek Budapesten és az országban

Ha ennél is jobban melegünk van, ellátogathatunk az úgynevezett vizes játszóterekre is, az élmény garantált!

Budapesten több is található, például érdemes elmenni a Városligeti nagyjátszótérre, vagy épp Újbudára a Bikás (kalóz) játszótérre (Bártfai u. 51, 1115).

Zamárdi

Nyaraláskor az alábbi városokban találhattok még hűsítő játszótereket: Győr, Desedai vizes játszótér Kaposvár, Kis-Balaton: Zalavár, Zamárdi.

Váltóruhát vigyetek!

Értesülj híreinkről, eseményeinkről!

Kérd programajánlónkat, hogy elsőként értesülhess aktivitásainkról, játékainkról, eseményeinkről!