Az év vége legtöbbször visszatekintéssel is jár: mi minden történt velünk?
Jó és rossz dolgok, előrelépés vagy épp veszteség?
Érdemes átpörgetni az éves naptárat, felidézni az eseményeket, esetleg mérföldköveket.
Elsősorban nem azért, hogy elmerüljünk a nosztalgiában vagy épp a búslakodásban, hanem hogy mindaz, ami velünk történt, építsen és előrevigyen.

Miképpen tud előrevinni mindaz, ami velünk történt az évben?

Minden történés, legyen jó vagy rossz, már az életünk részévé vált, akár tudatosítjuk, akár nem. Azonban tanulhatunk belőlük, mit csináltunk jól, vagy épp legközelebb ilyen helyzetbe kerülve mit csinálhatnánk jobban?

  • A szép élmények, emlékek gazdagítanak, erősítik a családi, baráti vagy munkahelyi kötelékeket.
  • A megbirkózás nehéz helyzetekkel, vagy épp „csak” helytállás nap mint nap kötelességeinkben építik az önbizalmat, önbecsülést.
  • Ha megtanuljuk észrevenni a sok jót, ami körülvesz, amit átéltünk, megtanulunk hálával élni, egyre pozitívabb világlátású emberekké válhatunk.
  • A fájdalmas történések is formálnak, például egy betegség kapcsán átértékeljük a fontossági sorrendet, vagy épp azt az időszakot, amit egészségesen tölthetünk.

A Ficsak Józsefváros csapata is visszatekintett erre az évre, ebben a rövid videóban megmutatjuk, mi minden volt fontos számunkra idén:

Fontos tehát a visszatekintés, de fontos az előrenézés is!

Ami volt, elmúlt; miután helyére tettük, nézzük, mit hoz a jövő – tervezzünk vagy nem érdemes?
Bár nem tudhatjuk, mit hoz a holnap, célokat kitűzni mindig érdemes, hiszen a cél fogja meghatározni a döntéseinket, valamint egy jó cél motiválni fog nap mint nap arra, hogy tegyünk is érte!

Egyszer valaki azt mondta, ha minden évben csak egy nagyobb, személyes célt kitűznénk, és abban az évben mindent ennek rendelnénk alá, akkor egy átlagos életút során legalább 25 fontos dolgot megvalósíthatnánk életünk során!

Lehet 2024 az életmódváltás éve, vagy azé, hogy megtanulj valamit: egy nyelvet, egy szakmát.
Szólhat egy év a költözésről, önállósodásról, családalapításról, új munkahelyről, akár egy nagy utazásról, vagy épp az önismeretről.
Szólhat bármiről, ha eldöntöd, és az egész év fókuszát erre szánod!

A Ficsak Józsefváros csapata is tervezi már a következő évet:
nálunk 2024-ben is a családok, azaz Ti lesztek a legfontosabbak, ehhez szervezzük az eseményeket, rendezvényeket jövőre is!

Értesülj híreinkről, eseményeinkről!

Kérd programajánlónkat, hogy elsőként értesülhess aktivitásainkról, játékainkról, eseményeinkről!