Októberben számos világnap hívta fel figyelmünket az egészség fontosságára.
  Ott van például a már közismertté vált látás világnapja, mellrák elleni küzdelem világnapja, de nemrég a lelki egészségünk is a figyelem középpontjába került.

  Vajon elég-e, ha beszélünk, írunk mindezekről?

  Első lépésnek nagyon fontos, hiszen ha nem kerül szemünk elé a téma, még kevésbé foglalkoznánk vele. Legtöbbször akkor kezdünk kapkodni, amikor már baj van, velünk vagy szerettünkkel történik valami. Bár nem ígérhetjük, hogy az egészséges életmóddal 100%-osan kivédhető minden betegség, mégis javíthatunk az életminőségünkön, ráadásul az sem mindegy, milyen példát adunk át gyermekeinknek! Az ő egészséges jövőjük is a tét!

  Hogyan tegyük mindezt?

  A legtöbb ember tisztában van vele, mit kellene tennie: többet mozogni, egészségesebben étkezni: elhagyni a cukrokat, fehérlisztet, sok gyümölcsöt-zöldséget fogyasztani stb.
  Tudjuk, mégsem tesszük.

  Szokásaink úgy belénk rögzülnek, hogy nehezen változtatunk.

  Első lépésként vehetünk egy nagy levegőt és bejelentkezhetünk szűrővizsgálatokra. Jó szembenézni azzal, most milyen állapotban van a testünk.

  Aztán ne akarjunk mindent teljesen felforgatni, helyette fókuszáljunk egyszerre egy kisebb célra. Naponta 15 perc séta? A chips vagy édesség lecserélése gyümölcsre? Apró lépésekben könnyebben érjük el a célt, aztán idővel lehet újabb és újabb szokásokat bevezetni.

  Az is segít, ha nem egyedül vágunk bele. Kereshetünk társakat, programokat, sőt, a családtagokat is érdemes bevonni – hiába az elhatározás, ha valaki beállít egy tába csokoládéval, mert nem tud a szándékainkról!

  Új szokásokat is bevezethetünk

  Például választhatod a lépcsőt a lift helyett, vagy elhatározhatod, hogy minden reggel alapos nyújtózással kezded a napot. Fontos, hogy ne olyan változást vezess be, ami számodra szenvedés, inkább olyat keress, ami jó érzéssel tölt el, amitől büszke leszel magadra, jobb lesz a közérzeted. Az első ilyen pozitív visszajelzés a tested részéről fogja maga után vonni a többi döntésedet is.

  Az egészségünk megőrzése lemondásokkal jár?

  Sokszor az tart vissza, hogy mi mindent nem lehet enni, vagy épp muszáj mozogni. Valóban a kényelmünk egy részéről lemondunk, de mi lenne, ha inkább azt keresnénk, amit nyerünk vele? Tiltás helyett a megengedés lenne fókuszban? Megengeded magadnak, hogy azt add a testednek, amire valóban szüksége van. Idővel megengedheted magadnak a hosszabb kirándulásokat, a csinos ruhákat, még később azt, hogy képes vagy vigyázni az unokákra, önmagadat még hosszú ideig ellátni. Keresd meg, számodra mi az a nyereség, ami motivál majd akkor is, ha feladnád?

  A Fiatal Családosok Klubja és társszervezetei számos programot és rendezvényt kínálnak ahhoz, hogy az egész család támogatást kapjon egészsége megőrzéséhez.

  Novemberben is lehetünk a friss levegőn!

  Ehhez Görbe Márk művészettörténész és régiségszakértő fog vezetést nyújtani, Várostörténeti kalandozások Józsefvárosban címmel.
  A séták a Kálvin térről indulnak, közel 3 órásak, így az egészségünk mellett a kulturális ismereteinket is bővíthetjük!

  Az egyik időpontra korlátozott számban van még néhány helyünk, részletek és jelentkezés itt!

  Ajánljuk továbbá a Lépcsőn járj, tovább élsz! kampányt is,

  melynek novemberi kihívását itt találjátok: 10 napos instant lépcsős kihívás

  Értesülj híreinkről, eseményeinkről!

  Kérd programajánlónkat, hogy elsőként értesülhess aktivitásainkról, játékainkról, eseményeinkről!