A Ringató foglalkozások célja, hogy oldott szeretetteli légkörben a kisgyermekes szülőkkel megismertessük a zenei nevelés lehetőségeit, a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés és játék élményét.

Nem a gyerekek megtanítása, nem a fejlesztés a cél! Mindenekelőtt a felnőttekben szeretnénk kedvet ébreszteni az énekléshez.  Segítséget, bátorítást adni, útmutatást az értékes zenei anyag válogatáshoz.

Ezek a gondolatok mentén kezdtük el szervezni az Őszi Ringatót az Egysülős központban. Még az ünnepek előtt szerettünk volna időt és teret biztosítani a családok számára egy önfeledt éneklős délután eltöltésére. 

Szombat délután kicsit és nagyok nevetése töltötte be a teret, a korán érkezők a Borsi Mesék csodálatos világába kalandozhattak. A Ringató foglalkozást Újvári Klári foglakozásvezető hangja melengette meg a részvevők lelkét és hangolódtunk együtt az ünnepekre.

A szombati ringatón lehetőség volt akár már az ünnepekre is beszerezni az ajándékokat, hiszen a Ringató könyveit, valamint a Borsi mesék illusztrátorának kézműves termékeit is szuper áron tudták megvásárolni.